Spada u grupu ozimih, glavičastih salata tipa puterice. Listovi su svetlo zelene boje, nežne strukture. Prečnik rozete je oko 30 cm. Masa glavice od 200 do 250 grama. Dobro podnosi niske temperature i zato se gaji iz jesenje setve na otvorenom polju. Ranija je od sorte Nansen za oko 10 dana.
NAČIN PROIZVODNJE OZIME SALATE
-
Setva na otvorenom polju: od 1. do 15. septembra, na rastojanje 30-50 x 6-8 cm, uz proređivanje u redu na konačan sklop; setvena norma: 1-1,2 kg/ha.
-
Proizvodnja iz rasada, setvom u hladnu leju: od 25. avgusta do 10. septembra; setvena norma: 1-1,5 g/m².
-
Rasađivanje: od 5. do 20. oktobra, na rastojanje 30-40 x 20-30 cm.
NAČIN PROIZVODNJE PROLEĆNE SALATE
-
Setva na otvorenom polju: od 1. do 15. marta, na rastojanje 30-50 x 6-8 cm, uz proređivanje u redu na konačan sklop; setvena norma: 1-1,2 kg/ha.
-
Rana proizvodnja iz rasada, setvom gustoredo u plastenik: sa 1-1,5 g/m² semena, od 10. do 20. februara.
-
Rasađivanje u plastenik: od 10. do 20. marta, na rastojanje 30-40 x 20-30 cm.
Proizvođač: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad
Uvoznik: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad
Zemlja porekla: Srbija