Spada u grupu ozimih, glavičastih salata tipa maslenke (puterica). Listovi su zelene boje, nežne strukture. Prečnik rozete je oko 25 cm. Glavica je mase oko 200 g. Dobro podnosi niske temperature i do -13° C. NAČIN PROIZVODNJE OZIME SALATE Setva na otvorenom polju: od 1. do 15. septembra, na rastojanje 30-50 x 6-8 cm, uz proređivanje u redu na konačan sklop; setvena norma: 1-1,2 kg/ha. Proizvodnja iz rasada, setvom u hladnu leju: od 25. avgusta do 10. septembra; setvena norma: 1-1,5 g/m². Rasađivanje: od 5. do 20. oktobra, na rastojanje 30-40 x 20-30 cm. NAČIN PROIZVODNJE PROLEĆNE SALATE Setva na otvorenom polju: od 1. do 15. marta, na rastojanje 30-50 x 6-8 cm, uz proređivanje u redu na konačan sklop; setvena norma: 1-1,2 kg/ha. Rana proizvodnja iz rasada, setvom gustoredo u plastenik: sa 1-1,5 g/m² semena, od 10. do 20. februara. Rasađivanje u plastenik: od 10. do 20. marta, na rastojanje 30-40 x 20-30 cm.
Proizvođač: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad
Uvoznik: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad
Zemlja porekla: Srbija