Nordox 75 WG | Fungicidi | Agromax Palić | Seme povrća, seme začina, seme trava Skip to main content

Nordox 75 WG

Fungicidi Syngenta hemija
Šifra:
1-010-0364
3,990 RSD
Informacije o proizvodu

AKTIVNA MATERIJA: Bakar (iz bakar(I)oksida Cu2O) 750 g/kg

GRUPA: Neorgansko jedinjenje

FORMULACIJA: Vododisperzibilne granule (WG)

KARENCA:
Malina, pasulj i boranija – 5 dana
Paprika – 7 dana
Paradajz i krompir – 14 dana
Celer – 15 dana
Luk, kupina, leska i orah – 21 dan
Vinova loza i šećerna repa – 35 dana
Krastavac i jabuka – obezbeđena vremenom primene 

KLASIFIKACIJA REZISTENTNOSTI: M01

PROIZVOĐAČ: SYNGENTA

Zasadi/U sevi: jabuka, vinova loza, paradajz, krompir, luk, krastavac, leska, orah, malina, kupina, paprika, pasulj, boranija, celer i šećerna repa.

Jabuka: za suzbijanje prouzrokovača čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke (Venturia inaequalis) u koncentraciji od 0,2% u toku mirovanja vegetacije, odnosno u koncentraciji od 0,1%, u vegetaciji.
Vreme primene: u toku mirovanja vegetacije do fenofaze zeleni listići 10 mm iznad ljušture pupoljka: prvi listovi se odvajaju (faza mišjih ušiju).

Vinova loza: za suzbijanje plamenjače (Plasmopara viticola) u količini 1–1,5 kg/ha, uz utrošak vode 600–1000 l/ha (6–10 l/100 m²).
Vreme primene: primenom tokom vegetacije, preventivno pred uslove za pojavu i razvoj oboljenja.

Paradajz, krompir i luk: za suzbijanje prouzrokovača plamenjače paradajza i krompira (Phytophthora infestans) i plamenjače luka (Peronospora destructor) u količini od 1 kg/ha (10 g/100 m²).
Vreme primene: preventivno pre ostvarivanja uslova za infekciju, a najkasnije po pojavi prvih simptoma i sticanja uslova za širenje oboljenja, uz utrošak vode 200–400 l/ha (2–4 l/100 m²) u paradajzu, odnosno 400 l/ha (4 l/100 m²) u krompiru i luku.

Krastavac: za suzbijanje prouzrokovača plamenjače krastavca (Pseudoperonospora cubensis) u koncentraciji od 0,15%, uz utrošak vode od 400 l/ha (4 l/100 m²).
Vreme primene: preventivno, pre ostvarivanja uslova za infekciju, a najkasnije po pojavi prvih simptoma i sticanja uslova za širenje oboljenja.

Leska i orah: za suzbijanje bakterioza, kao što su bakteriozna plamenjača oraha (Xanthomonas arboricola pv. juglandis) i bakterioze leske (Xanthomonas arboricola pv. corylina i Pseudomonas syringae pv. avellanae) u koncentraciji od 0,3%, uz utrošak vode 800–1200 l/ha (8–12 l/100 m²).
Vreme primene: pre kretanja vegetacije, odnosno pre otvaranja pupoljaka, kao i nakon opadanja lišća u jesen.

Malina i kupina: za suzbijanje prouzrokovača gljivičnih oboljenja lista i izdanaka (osim pepelnice), kao što su ljubičasta pegavost izdanaka (Dydimella applanata), rđa maline (Phragmidium rubi-ideae) i žuta rđa lista i stabla kupine (Kuehneola uredines) u koncentraciji 0,17–0,2%, uz utrošak vode 400–800 l/ha (4–8 l/100 m²).
Vreme primene: tretiranje tokom faze intenzivnog rasta izdanaka (visina 20–120 cm) pa do početka cvetanja rodnih grana, u intervalima 8–10 dana, u zavisnosti od infekcionog potencijala i uslova za zaražavanje, kao i nakon berbe, za smanjenjenje infekcionog potencijala.

Paprika: za suzbijanje prouzrokovača bakterioznih oboljenja lista i ploda paprike, kao što je bakteriozna pegavost lista i krastavost plodova paradajza i paprike (Xanthomonas campestris pv. vesicatoria), kao i uzročnika crne pegavosti lista paprike (Alternaria solani) u koncentraciji 0,14–0,2%, uz utrošak vode 400–800 l/ha (4–8 l/100 m²).
Vreme primene: tretiranje od razvoja 4–5 pravih listova na glavnom stablu do faze razvoja plodova.

Pasulj i boranija: za suzbijanje bakterioznog oboljenja lista i mahuna, kao što je prouzrokovač oreolne pegavosti lista (Xanthomonas campestris pv. phaseoli) u koncentraciji 0,14–0,2%, uz utrošak vode 400–600 l/ha (4–6 l/100 m²).
Vreme primene: na osnovu prognoze, preventivno, tokom vegetacije u uslovima koji su pogodni za pojavu i razvoj bakterioza.

Celer: za suzbijanje pegavost lista celera (Septoria apicola) u koncentraciji 0,14–0,2%, uz utrošak vode 300–500 l/ha (3–5 l/100 m²).
Vreme primene: na osnovu prognoze, preventivno, tokom vegetacije u uslovima koji su pogodni za pojavu i razvoj pegavosti lista celera. 

Šećerna repa: za suzbijanje prouzrokovača pegavosti lista (Cercospora beticola) u količini 0,75–1,25 l/ha, uz utrošak vode 200–400 l/ha (2–4 l/100 m²).
Vreme primene: na osnovu prognoze, preventivno, tokom vegetacije u uslovima koji su pogodni za pojavu i razvoj ovog oboljenja. 

MOGUĆNOST MEŠANJA

Nordox® 75 WG se ne sme mešati sa preparatima na bazi malationa, fosalona, metidationa, fenvalerata, parationa, hlorpirifosa, propamokarba, preparatima alkalne reakcije i sredstvima za folijarnu ishranu bilja.

Nordox® 75 WG uspešno štiti useve od: čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke (Venturia inaequalis), plamenjače vinove loze (Plasmopara viticola), plamenjače paradajza i krompira (Phytophthora infestans), plamenjače luka (Peronospora destructor), plamenjače krastavca (Pseudoperonospora cubensis), bakteriozne plamenjača oraha (Xanthomonas arboricola pv. juglandis), bakterioze leske (Xanthomonas arboricola pv. corylina i Pseudomonas syringae pv. avellanae), ljubičaste pegavosti izdanaka (Dydimella applanata), rđe maline (Phragmidium rubi-ideae), žute rđe lista i stabla kupine (Kuehneola uredines), bakteriozne pegavosti lista i krastavosti plodova paradajza i paprika (Xanthomonas campestris pv. vesicatoria), crne pegavosti lista paprike (Alternaria solani), oreolne pegavosti lista (Xanthomonas campestris pv. phaseoli), pegavosti lista celera (Septoria apicola) i pegavosti lista (Cercospora beticola).

Bakarni (I) oksid, aktivna materija preparata Nordox® 75 WG, spada u multi-site fungicide sa širokim spektrom delovanja na: gljive, plamenjače, bakterije, alge itd. Bakar smanjuje osetljivost biljaka, posebno drvenastih (vinova loza, voće i ukrasno bilje) na niske temperature. Nordox® 75 WG nije fitotoksičan za gajene biljke ukoliko se primeni u navedenim količinama i u preporučeno vreme. Tretiranje jedinjenjima bakra u cvetanju smanjuje oplodnju, pa preparat treba koristiti pre ili nakon ovog perioda.

NAPOMENA

Primenjuje se najviše dva puta u toku godine u jabuci, vinovoj lozi i paradajzu, i tri puta u usevu luka, krompira i krastavca, leske, oraha, maline, kupine, pasulja, boranije, paprike, celera i šećerne repe.

 

Proizvođač: Syngenta Corp Protection AG
Zemlja porekla: Švajcarska
Zastupnik: Syngenta Agro doo

Detalji
Pakovanje
1 kg
Kultura
Namena
Profesionalna/Hobi
Poreklo
Uvozni
Izvor
Uvozni

Podelite stranicu